Aluksi pilkoin pari palaa 100 % ruisleipää lämpimään veteen (seosta yht. noin 2 dl), odottelin rauhassa ja seos alkoi kuplia iloisesti.
Viisi vuorokautta hoitelin tätä taikinajuurta hellästi, sekoitin välillä ja annoin sen kuplia, mitä pitempään kuplii, sen parempi maku.
Juureen lisäsin lämmintä vettä 7 dl, suolaa ja ruisjauhoja noin kilon, annoin taikinan kohota 4 tuntia.
Leivon reissunaiset ja annoin niiden kohota pellillä 3 tuntia, haarukalla tein muutaman pistoksen ja paistelin 225 asteisessa uunissa puolisen tuntia, kunnes leipien pohja kumisi.
Liki kuukaudeksi riittävät nämä reissunaiset ja aamuisin kahvin kanssa nautin yhden ja tiedän mitä syön.
Nyt on tekeillä juuri kaurakakkusia varten. Leipominen kannattaa ja kukkarokin siitä tykkää.
Irma