Millainen olisi Helsingin kansallinen kaupunkipuisto?

Kannustamme teitä vastaamaan tähän Helsingin kaupungin kyselyyn ”Millainen olisi Helsingin kansallinen kaupunkipuisto?

Vastaaminen vie toki sinulta arvokasta aikaa ja joudut muistelemaan ja pohtimaan kiivaasti. Hyvä puoli on se, kannattaa pyrkiä vaikuttamaan asiaan jo tässä vaiheessa. Sitä paitsi, ei tuo syksyinen sää oikein ulos houkuttele, joten on hyvä hetki toimia kaupunkipuiston puolesta lämpimissä sisätiloissa!

Muistathan vastata kyselyyn 17.12.2017 mennessä »

Luonto on meille kaupunkilaisille erityisen tärkeä. Siksi on todella sääli, että kaupunkiluontoon ei suunnittelussa kiinnitetä riittävästi huomiota. Rakennetut alueet muodostavat helposti tilkkutäkin, jonka rakosiin jää vain satunnaisia vihertilkkuja. Myös rakennusalan nakertaminen puistoista on yleistynyt hälyttävän paljon.

Kaupunkiluonto, lähivirkistysalueet ja puistot ovat tärkeitä kaikenikäisille asukkaille ja siksi niiden tulee olla tasa-arvoisesti meidän kaikkien nautittavissa. Suuremmat viheraluekokonaisuudet ovat luonnon monimuotoisuuden ja elinvoimaisuuden kannalta parempia kuin pienet. Niiden tulee sijaita myös siten, että ovat huonommin liikkumaan pääsevien saavutettavissa ja että ne ovat esteettömiä.

Anneli Velho

Kuva ja teksti: Anneli Velho


Millainen olisi Helsingin kansallinen kaupunkipuisto?

Helsingin kaupunki selvittää mahdollisuuksia perustaa Helsinkiin kansallinen kaupunkipuisto. Kansallisten kaupunkipuistojen tavoitteena on säilyttää suomalaista kaupunkiluontoa ja rakennettua kulttuuriympäristöä laajoina, eheinä kokonaisuuksina.

Tällä kyselyllä kerätään tietoa alueista ja paikoista jotka kaupunkilaiset haluaisivat liittää osaksi Helsingin tarinaa ja mahdollista Helsingin kansallista kaupunkipuistoa. Lisäksi toivomme Sinulta ajatuksia, miten nykytilanteesta saataisiin tulevaisuudessa entistä parempi ja toimivampi.

Kyselyn tuloksia hyödynnetään Helsingin kansallista kaupunkipuistoa koskevassa selvitystyössä. Odotamme vastauksiasi uteliaina!

Kysely on auki 17.12.2017 asti. Voit vastata kyselyyn useammalla kertaa käyttäen samaa laitetta ja selainta, jolloin kysely muistaa aiemmat vastauksesi.

Lisätietoja ja uutiskirjeen tilaus sähköpostiisi:

www.hel.fi/kaupunkipuisto

Kyselyn vastaukset julkaistaan avoimena datana Helsinki region infoshare -sivustolla jolloin kuka tahansa kiinnostunut voi tehdä aineistosta omia analyysejä ja johtopäätöksiä tai hyödyntää saatua aineistoa muissa hankkeissa ja tutkimuksissa.

Helsingin kansallista kaupunkipuistoa koskeviin kysymyksiin vastaavat:

maisemasuunnittelupäällikkö
Jussi Luomanen
Jussi.Luomanen(at)hel.fi

maisema-arkkitehti
Raisa Kiljunen-Siirola
Raisa.Kiljunen(at)hel.fi

admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *