Terveisiä yhdistyksen syyskokouksesta

Yhdistyksen syyskokous pidettiin 14.11.2023

Ennen kokouksen alkua Helsingin Naisyhdistyksen johtokunnan jäsen Leena Karhu-Westman kertoi yhdistyksen sisarjärjestöistä. Leena puhui vahvoista naisista demareiden ja Naisyhdistyksen historiassa. Sellaiset nimet kuin Miina Sillanpää tuntevat monet, mutta monta muutakin ahkeraa ja aikaansaavaa naista löytyy yhdistyksen historiasta.

Naisyhdistys on osallistunut alusta alkaen naisten, lasten ja vanhusten aseman parantamiseen myös käytännössä. Työläisäideille ja lapsille on järjestetty lomamahdollisuuksia, yksinäisten äitien ja heidän asemaansa on haluttu vahvistaa ja ikäihmisten turvaksi on perustettu mm. vanhainkoti. Olympiavuonna 1952 Naisyhdistys perusti Cafe Ursulan, jonka tuotot edelleen ohjataan hyväntekeväisyysyhdistyksille.

Alustuksen jälkeen käytiin keskustelua ja Leena sai ansaitut kiitokset alustuksestaan. Toimintasuunnitelmassa on huomioitu yhteistyö lähijärjestöjen kanssa.

Kokouksessa käytiin hyvä ja laaja keskustelu toimintasuunnitelmasta. Keskustelussa nostettiin esiin mm. järjestö- ja viestintästrategian laatiminen, jossa huomioitava johtokunnan julkilausumien ja kannanottojen laatiminen sekä nopean reagoinnin tarve, Nämä ovat samalla myös osa jäsenhankintaa ja yhdistyksen profiilin nostoa. Lisäksi Tyttöjen Talo -yhteistyötä on monipuolistettava. Jatkossakin pidettävä yhteyttä sisarjärjestöihin, joista kuulimme ennen kokousta.

 

Henkilövalinnat

Puheenjohtajaksi vuosille 2024–2025 valittiin Anu Laaksonen ja varapuheenjohtajaksi Raija Rantasalo. Johtokuntaan vuosille 2024–2025 valittiin varsinaisiksi jäseniksi Riitta Jolanki (jatkaa), Tarja Kirvesmies (uusi), Tarja Pajunen (jatkaa), Neriman Al Take (jatkaa), Leila Vasama (jatkaa) ja Eini Vuorinen (uusi). Varajäseniksi valittiin Ritva Tuppurainen (uusi), Anne Kaski-Klöve (uusi) ja Thelma Åkers (uusi).

Sos. dem. piiri ry:n piirikokousedustajaksi vuodelle 2024 valittiin varsinaisiksi edustajiksi Riitta Jolanki, Anne Kaski-Klöve ja Eini Vuorinen. Varalle valittiin Anu Laaksonen, Tarja Pajunen ja Raija Rantasalo.

Lisäksi valittiin Helsingin Demarinaiset ry:n piirikokousedustajaksi vuodelle 2024 varsinaisiksi edustajiksi Tarja Kirvesmies, Anu Laaksonen ja Raija Rantasalo. Varalle valittiin Tarja Pajunen, Riitta Jolanki ja Eini Vuorinen.

Yhdistyksen edustajaksi HTY:n edustajistoon vuodelle 2024 valittiin Tarja Pajunen ja varaedustajaksi Eini Vuorinen.

 

Onnea valituille!

Tervetuloa yhdistyksen tapahtumiin!

ruusu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *