Lastemme turvallisuuden puolesta

Naisyhdistyksen hallitus ottaa osaa Oulun uhrin omaisten suruun.

Olemme syvästi huolissamme lasten turvallisuudesta. Meidän aikuisten tehtävä on suojella lapsiamme  ja turvata heidän hyvinvointinsa, ja Oulun tapahtumat kertovat karua kieltä, ettemme ole onnistuneet tässä tärkeässä tehtävässä. Vaadimme, että yhteiskunta ottaa käyttöön tehokkaampia toimenpiteitä ja resursseja lasten suojelemiseksi. Lasten turvallisuus on ensisijainen asia, ja se ei saa jäädä poliittisten keskustelujen varjoon.

Tuomitsemme jyrkästi kaikenlaisen ääriajattelun ja väkivallan, joka kohdistuu erityisesti haavoittuvimpiin ryhmiin, kuten lapsiin. Ääriliikkeet ja niiden harjoittama väkivalta ovat vakava uhka yhteiskuntamme turvallisuudelle ja vakaudelle. On välttämätöntä, että viranomaiset ja päättäjät ryhtyvät määrätietoisiin toimiin. Tämä edellyttää laajempaa ja systemaattisempaa yhteistyötä eri toimijoiden välillä, mukaan lukien poliisi, sosiaalitoimi, koulut ja yhteisöt. On tärkeää, että resurssit kohdistetaan tehokkaasti ennaltaehkäisyyn ja radikalisoitumisen torjuntaan.

Lisäksi on erityisen tärkeää, että media ja muut vaikuttajat ottavat vastuullisen roolin ääriliikkeiden vaikutusvallan vähentämiseksi. Vihapuheen ja väkivallan lietsomisen torjuminen sekä oikean ja rakentavan tiedon levittäminen ovat keskeisiä toimia yhteiskuntarauhan ylläpitämisessä.

Vain yhdistämällä voimamme ja toimimalla päättäväisesti voimme luoda turvallisemman ja vakaamman ympäristön kaikille. Ääriliikkeiden uhkaan on puututtava vahvasti ja johdonmukaisesti, jotta voimme suojella yhteiskuntaamme ja sen jäseniä.

 

Naisyhdistyksen kannanotto 14.6.2024

ruusu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *